Medicinsk fotvård

Jag heter Pia Engström och utbildade mig till medicinsk fotterapeut på Axelsons i Stockholm. Medicinsk fotvård innebär att jag kan hjälpa dig med många olika problem som kan drabba foten. Exempel på bekymmer som kan uppstå kan vara hälsprickor, nageltrång, kartnaglar, nagelsvamp, fotsvamp, förhårdnader, liktornar, vårtor mm.

Måste man ha bekymmer med fötterna för att gå på fotvård?

Självklart inte. Det är alltid en god idé att gå regelbundet på fotvård i förebyggande syfte. På så sätt kan du förhindra att problem uppstår. En god fotvård med avslutande fotmassage är behaglig och bra för blodcirkulation och välbefinnande.

Vad ingår i en medicinsk fotvårdsbehandling?

En behandling startar alltid med ett uppmjukande och renade fotbad med produkter som passar dina fötter. Naglarna rensas, klipps och slipas. Vid nageltrångsbesvär, kartnaglar eller naglar som är svampangripna fortsätter arbetet på dem. Därefter fortsätter arbetet på resterande fot. Ev hälsprickor, liktornar, förhårdnader,  mm avlägsnas. Vid vårtor gör vi upp en behandlingsplan. Till slut avslutas behandlingen men en fotmassage med en salva anpassad för dina fötter. Fotmassagen stimulerar blodcirkulation och ger ett ökat välbefinnande.